Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage is een lichaamsmassage direct op de huid, waarbij een goede massage olie gebruikt wordt. Een goede massage werkt zowel lichamelijk als geestelijk voor het behoud van een goede gezondheid. Uiteindelijk is de ontspanningsmassage bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn.

Bij een ontspanningsmassage is de ademhaling dieper, worden spieren en pezen soepeler, wordt het lichaam beter doorbloed, wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd en komt er rust in het hoofd. Veel klachten door oververmoeidheid, stress, verkeerde zit-, loop- of staan houding wordt voorkomen en/of opgeheven. Het meest prettige is om het gehele lichaam te laten masseren (rug, schouders, nek, armen, handen, benen achterzijde, benen voorzijde en niet te vergeten de voeten. Uiteraard is het ook mogelijk om een deelgebied van het lichaam te laten masseren.

Hoofdpijn massagebehandeling

Ruim 2 miljoen Nederlanders lijden aan een vorm van hoofdpijn. Voor veel mensen zorgt hoofdpijn ervoor dat ze niet goed meer kunnen functioneren in het dagelijks leven. Twintig procent van de Nederlanders, dat is dus één op de vijf, heeft minimaal één dag in de week hoofdpijn. Wees welkom in mijn praktijk voor een hoofdpijn massagebehandeling.  Behandeld worden hoofd-, nek-, schouders en gezicht. Ik werk met natuurzuivere custom-made massageolie. Een hoofdpijn massagebehandeling kan enorme verlichting bieden en geeft een pijn bestrijdend resultaat.

Wees welkom in mijn praktijk voor een hoofdpijn massagebehandeling. Behandeld worden hoofd-, nek-, schouders en gezicht. Ik werk met natuurzuivere custom-made massageolie. Een hoofdpijn massagebehandeling kan enorme verlichting bieden en geeft een pijn bestrijdend resultaat.

Bij welke soorten hoofdpijn kan een massagebehandeling verlichting geven?  

Migraine - een heftige, bonzende hoofdpijn meestal aan één kant van je hoofd. Het verschil met 'gewone‘ spanningshoofdpijn is de misselijkheid en heftigheid van de pijn. Tijdens een aanval wordt niet gemasseerd. In de fase dat je een aanval voelt aankomen kan er wel gemasseerd worden. Als je er op tijd bij bent kan je met een massagebehandeling zelfs een aanval voorkomen!  

Spanningshoofdpijn - dit is een stress gerelateerde hoofdpijn. Deze ontstaat gewoonlijk als je het gevoel hebt dat je onder druk staat of te veel aan je hoofd hebt. Ook een verkeerde houding met als gevolg oplopende spierspanning in nek en schouders kan spanningshoofdpijn veroorzaken. 

Verder zijn er nog de 'suiker' gerelateerde hoofdpijn en hoofdpijn door verstopte holtes. 

Bindweefsel massagetherapie  

Wat is bindweefsel?
Bindweefsel kun je vergelijken met het cement tussen de stenen van een huis. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in het bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings- en afvalstoffen.

De massagetherapie

Een therapeutische bindweefsel massagebehandeling is een uitstekende manier om de huidconditie te verbeteren. De behandeling verhoogt de doorbloeding en activeert de huidstofwisseling, is uitermate geschikt om littekenweefsel los te maken en om een verslapte huid, een slecht doorbloede huid, een verouderde huid, rimpels of acne te verbeteren en/of te verminderen.

Door de stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de aanmaak van collageen sterk gestimuleerd. Door de huid goed te doorbloeden, is de huid beter in staat om voedingstoffen op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door de bindweefsel massagebehandeling wordt de circulatie verbeterd en daardoor wordt de huidconditie geoptimaliseerd. Door deze aanpak krijgt u een gezondere en stevigere huid met een gezonde kleur.

Met deze massagebehandeling worden o.a. de volgende effecten bereikt:

* Verbetering van de huidconditie
* Stimulering van de huid doorbloeding
* Reductie van stress door het opheffen van onderhuidse verklevingen
* Opnameverbetering van werkstoffen
* Bevordering van de celdeling
* Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel
* Verbetering van de huidstructuur en huidteint

* Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens


Hot stone massagebehandeling

De hot stone massagebehandeling komt oorspronkelijk van de Indianen. Vroeger gebruikten de Indianen lavastenen die opgewarmd waren om hun stamgenoten met chronische pijn te behandelen. Dit was erg effectief omdat lavastenen goed warmte kunnen vasthouden en daardoor een positieve werking hebben op chronische pijnen. De warmte van de lavastenen zorgt ervoor dat de betreffende spiergroepen ontspannen worden.

Voor wie is een hot stone massagebehandeling bedoeld?
Iedereen kan natuurlijk een hot stone massagebehandeling ondergaan, ook al heb je geen chronische pijnen zal je deze massage als prettig ervaren en helpt het je ook te ontspannen.

Een hot stone massagebehandeling is bijzonder geschikt voor mensen met:
Klachten in de rug en/of nek; spierpijn; zenuwpijn; slechte bloedsomloop; algemene vermoeidheid en gewrichtsproblemen.


Wat zijn de  extra voordelen van een hot stone massagebehandeling? 
Een hot stone massage is niet alleen een prettige en ontspannen ervaring maar heeft ook meerdere voordelen.
De warmte van de basaltstenen helpt bij het verlichten van spierpijn, zenuwpijn, stress en angst.
Het zorgt voor flexibelere gewrichten, een betere nachtrust en geeft je immuniteit een boost.  Er zijn onderzoeken gedaan die aantonen dat massages een positieve impact kunnen hebben op de immuniteit. In de onderzoeken werd een positief effect vastgesteld op arginine vasopressine, het Antidiuretisch hormoon (ADH) of vasopressine is een hormoon en een neurotransmitter dat een aantal belangrijke lichamelijke functies aanstuurt, zoals bloeddrukregulatie.  

Sport massagebehandeling

Een sport massagebehandeling is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Sportmassages worden ook preventief gebruikt. Als je al last hebt van een blessure, dan zorgt een sportmassage voor sneller herstel en voorkom je verdere blessures door overbelasting van je spieren.

Bij een sport massagebehandeling wordt stevig gemasseerd, waarbij bijvoorbeeld bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit je spieren worden gehaald. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Bedenk dan dat je even door een zure appel heen moet bijten, voordat je je beter gaat voelen. Je lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door mij verholpen. Overigens zal ik altijd in de gaten houden of de massage niet te intens wordt. Je kunt een sport massagebehandeling ook gebruiken om je spieren te activeren, bijvoorbeeld aan het begin van een trainingstraject of als je een tijdje niets gedaan hebt. Een sport massagebehandeling kan dus zowel preventief, proactief en reactief worden ingezet. Laat de naam je overigens niet op een verkeerd spoor zetten, want ook als niet-sporter heb je zeker baat bij een sport massagebehandeling.

Handreflex massagetherapie 

De handreflex massagetherapie zorgt niet alleen voor rust in het hoofd en lichaam maar ook voor: totale ontspanning, het vrijkomen van oxytocine (het knuffelhormoon), een betere bloedsomloop, het verhogen van je energie, balanceren van de bloedsuikerspiegel, helderheid, het heeft een kalmerend effect, zorgt voor een diepere ademhaling en het afnemen van angst en paniek.

Palliatieve zorg: 
Zorg die niet gericht is op genezen, maar op kwaliteit van leven. Het masseren van iemand die lijdt aan de ziekte dementie is niet vanzelfsprekend, maar wel van onschatbare waarde!
De aandacht die ik tijdens de handreflexmassage therapie kan geven, zorgt onder andere voor rust in het hoofd en lichaam.

Het communiceren gaat via aanraking, aandacht en vooral – luisteren naar wat niet (meer) gezegd kan worden!

Chinese Voetmassage 

Deze traditionele Chinese massage is de Tuina massage. Tuina betekent: druk en wrijf. Net als bij de andere vormen van de traditionele Chinese geneeswijze heeft Tuina als doel de uitgebalanceerde en vrije stroom van Chi in je lichaam te herstellen. Hierdoor krijgt het lichaam de kans zichzelf te helen. Bij de Chinese voetmassage therapie wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten, de acupunten, op de meridianen bovendien kunnen deze gecombineerd worden met kruiden, kompressen en zalven. Deze massage is een stevige en indringende behandeling maar tegelijkertijd ook mild. De Tuina is in het westen vooral bekend en geliefd in Frankrijk en Amerika om de therapeutische 'impact' van de behandeling. Een absolute aanrader.

Klassieke massagebehandeling

Een klassieke massagebehandeling zorgt voor minder spiervermoeidheid en pijn. Door massage wordt de doorbloeding verbeterd, waardoor gifstoffen worden afgevoerd en pijnlijke, overbelaste en stijve spieren weer lekker soepel worden. Klassieke massage is ook heel goed voor het aanzetten van het immuunsysteem en zelf herstellend vermogen van het lichaam. U slaapt beter, het vergroot de alertheid, uw spijsvertering gaat beter en u bent minder gestrest. Een klassieke massage behandeling wordt ondergaan zonder olie.

Stoelmassage voor bedrijven op locatie

Maatwerk 
Massage op kantoor zet mens en bedrijf in beweging. Het motiveert en zorgt voor meer veerkracht bij de medewerkers. Ik bied maatwerk voor iedere werknemer zodat de massages altijd aangenaam en het gewenste resultaat opleveren. Tijdens een massage op het werk blijf je gekleed, terwijl ik (de masseur) specifiek aandacht besteedt aan eventuele klachten.

Productief en beter in je vel op de werkplek - Minder verzuim
Massage op het werk levert productiviteitswinst op. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat massage op het werk het verzuim terugdringt,  de medewerkers gezond, enthousiast en fit houdt. Medewerkers komen daardoor ook lichamelijk en emotioneel beter in hun vel te zitten.